Områder omkring Vorupør

Bevæger du dig 2 km syd for Vorupør, finder du et andet historisk fiskeleje, Sønder Vorupør. Her fiskes der udelukkende fra joller.
Man kan køre ned til Landingspladsen, hvor de gamle fiskerhuse, stadig fungerer som opbevaring for jollefiskerne… En turistattraktion der er værd at afsætte tid til…

Stenbjerg & Klitmøller

Hvis man ønsker at udforske lidt af Nationalpark Thy kan man fx drage til Stenbjerg eller Klitmøller.

Stenbjerg ligger ca. 6 km fra Nørre Vorupør. Her er der utrolig smuk natur, hvor man kan bevæge sig rundt i de smukke klitter og ved Stenbjerg Landingsplads er der mulighed for et kig i redskabsskure, som er opført af fiskere tilbage i år 1900. Miljøet på Stenbjerg Landingsplads er utrolig hyggelig og fortæller i sig selv en unik historie.

Klitmøller ligger ca. 14 km. fra Nørre Vorupør. Ligesom ved Stenbjerg er Klitmøller et smukt sted, med smuk natur og er kendt for sit fiskerleje og gammel historie. Derudover er byen kendt for at være en levende badeby med en fin strand samt surfernes paradis. Hvert år i september er der ”Cold Hawaii”, som er windsurfing konkurrence for verdenseliten inden for sporten.

 

Thisted:

23 km. fra Nørre Vorupør kan man opleve Thisted, som er den største by i Thy kommune. Her kan man med fordel drage til hvis shoppegenet skal plejes. Trods byen er en større by i området er den stadig præget af intimitet og gamle bygninger. Dermed kan man både være lidt kulturel og opleve noget fra ældre tider, men også hygge sig i byen med noget shopping og lækkert mad på en af de mange spisesteder i byen. Desuden er der over hele sommeren arrangementer hver uge for de mindre. Det kan fx være fremstilling af bolsjer, skattejagt osv.

 

Hanstholm

27 km. fra Nørre Vorupør har vi Hanstholm. I Hanstholm er der mulighed for shopping og lækkert mad på forskellige spisesteder i byen. Hanstholm er i dag kendt for en af Danmarsk største firskerihavne samt en moderne industri- og handelsby. På havnen er der fra mandag til fredag mulighed for at opleve en fiskeriauktion på havnen, hvor man kan byde ind på lækker og frisk fisk til aftensmaden.

Hvis man gerne vil have en bid af historien med, kan man med fordel besøge Hanstholm museum, hvor man kan opleve noget af historien fra 2. verdenskrig. Der er desuden mulighed for at se bunkere fra samme periode.

 

Thyborøn:

Er man villig til at køre 38 km. for at opleve nogle andre ting i nærområdet, kan man drage til Thyborøn, hvor naturen i sig selv er en stor oplevelse. Derudover er der mulighed for oplevelser i Kystcentret Thyborøn, hvor man ved brug af leg og sanser kommer helt tæt på historien om naturen omkring Thyborøn. I samme boldgade kan man opleve JyllandsAkvariet, hvor der bl.a. er mulighed for at klappe en haj på hovedet og holde en krabbe i hånden.

 

Kører du 13 km. mod nord, kommer du til Klitmøller, ligeledes et gammelt fiskerleje, med et vildt klitlandskab, exceptionelle windsurfings muligheder, som lokker besøgende til fra hele verden. Klitmøller har mange gange været værtsby for store windsurfingsstævner. Klitmøller bliver kaldt "Nordeuropas Hawaii" og mulighederne for windsurfing og surfing, er optimale. Klitmøllers små gader er i sæsonen tæt pakket med surfturister , ligesom havet er tæt pakket af windsurfere, der nyder den kraftige Atlanterhavsdønning der, når vinden er i nordvest hamrer ind mod kysten og byder på attraktive legeforhold for både lokale- og internationale surfere… Klitmøller har gode spiserestauranter, 2 campingpladser, og udmærkede indkøbsfaciliteter.

Fortsætter du 12 km. mod nord, kommer du til områdets store fiskerihavn, Hanstholm. Beliggende på det yderste hjørne af Thy er Hanstholm indbegrebet af det barske klima i vest.

Hanstholm er i dag en af Danmarks største konsumfiskerihavne og en moderne industri- og handelsby. Havnen blev indviet i 1967, og blev igen udbygget i 1997. Der er i dag færgeforbindelser til Færøerne og Island.

Tidlig morgen kan du opleve fiskeriauktionen, hvor de lokale fiskere, men også fiskere fra andre havne, lander og sælger deres fisk. Byen summer af handel nationalt, som internationalt med frisk fanget fisk fra Atlanten.

Havnen i Hanstholm byder på alt, hvad der hører en stor havn til: Livlig handel, attraktive spiserestauranter, færgeforbindelser, m.m.

Hanstholm fyr er bestemt også et besøg værd. Fra toppen af fyret, der med sine 65 m over havet er Danmarks højest beliggende fyr, er der en fantastisk udsigt over byen, Vesterhavet og havnen.
Fyret blev opført i 1843 og var dengang verdens kraftigste.

Er du historisk interesseret, er Bunkermuseet et must! Bunkermuseet ved Hanstholm er uden tvivl det bedste og mest komplette museum i Danmark omhandlende den tyske Atlantvold langs den jyske vestkyst. Museet er indrettet i en af de fire gigantiske kanonstillinger, som tyskerne byggede i 1941. Sammen med en tilsvarende kanonstilling ved Kristiansand på den norske vestkyst skulle stillingen ved Hanstholm forsvare indsejlingen til Skagerak.