Nørre Vorupør

Nørre Vorupør er en af ”perlerne” i en kæde af sommerhusområder i Thy. Den er måske det mest kendte og attraktive sommerhusområde i landsdelen. Vorupør udmærker sig ved det idylliske fiskerleje, Landingspladsen – hvor fiskerkuttere stadig bliver trukket op på stranden efter dagens togt på havet. En attraktion der efterhånden er sjælden. Blot få år tilbage var der mange kuttere på stranden i Vorupør – kuttere der nu ligger i den store industrihavn, Hanstholm, ca. 10 km. nord for Vorupør. Der har her været drevet kystfiskeri gennem flere hundrede år.

Vorupør byder på en af Vestkystens bedste badestrande, og har desuden en natur der tiltrækker surfere langvejs fra. I hård vestenvind kan man nyde synet af surfere, kitesurfere – surfere der uden sejl rider på de store bølger, og leger med naturens kræfter.

Går man en tur sidst på eftermiddagen ned til ”landingspladsen”, kan man se kutterne lande dagens fangst. Med ophalertræk – som i gamle dage, sejles kutterne næsten helt op på stranden, fisker en wire op, og bliver så ved hjælp af et mekanisk spil trukket på land. Traktorer henter fangsten, og kører den på samlecentralen.

Ved ”landingspladsen” er der rig lejlighed til at købe friskfangede fisk hos Fiskekompagniets detailsalg. ”Røgeriet” sælger både røgvarer og friskfangede fisk – det samme gør fiskehandelen, som ligger i den gamle samlecentral.

Ved landingspladsen går den berømte og besøgte mole langt ud i havet. I fint vejr, står der lystfiskere hele vejen ud langs molen – Et malerisk scenarie når molen er fyldt med folk, der tager sig en gåtur ud på molen, mens lystfiskere hiver frisk fisk op af havet. Ofte sidder der turister med en medbragt kop kaffe, eller en kold øl.

Kører, eller går du med hovedvejen (Vesterhavsgade) ned til havet passerer du flere restauranter. Ved parkeringspladsen ved havet ligger byens store grillbar, hvor de serverer både a´la Carte og ordinært grillmad. Grillbaren er åbent det meste af året, dog ikke i de få kolde vintermåneder.
Helt nede ved havet ligger der ligeledes en restaurant / grillbar, hvor du bl.a. får et dejligt stjerneskud. Her kan du sidde og nyde din mad, drikke et glas vin og se kutterne blive hevet på land sidst på eftermiddagen. Er du mere til is og frisk luft, har restauranten også et ”isudsalg”, med stort udbud af både gammeldags vafler, softice, og andre lækkerier.

I byen finder du flere caféer og udsøgte spiserestauranter.

Byen har to velassorterede købmænd/supermarkeder, ligesom der er en fantastisk slagter med et stort udbud af kvalitetskød, desuden en bager der er værd at stå i kø foran søndag morgen!

Hvis dit ”købegen” ikke er i feriemode, er der rig lejlighed for at købe forskelligt brugskunst, tøj, m.m. i Vorupør. Ønsker du en aktiv og kreativ ferie, kan du koge bolcher, ved havet, eller dryppe stearinlys hos ”Vorupør lys”.

Hvis du er til Outlet, er der gode hug at hente hos ”Scoop”, bag KP Spar, Er stilen mere sporty – eller er du inkarneret surfer, finder du hvad du ønsker af Sportwear, i ”Fiskebutikken” ved parkeringspladsen ved havet.

Attraktioner

Nationalpark Thy
Stenbjerg Landingsplads 4
7752 Snedsted

(Informationscenter)
www.nationalparkthy.dk

 

Nationalpark Thy er et stort område der strækker sig over en stor del af vestkysten. Nationalpark Thy er den første af sin slags i Danmark og danner rammer for en helt unik natur og smukke omgivelser.

 

Nordsø Akvariet

Vesterhavsgade 131
7700 Thisted
www.north-sea.dk
 

I Nordsø Akvariet er der mulighed for at komme helt tæt på livet under havoverfladen. Der er både mulighed for at opleve de mere almindelige fisk, men også de mere sjældne fiskearter.

Der er desuden steder hvor man kan få lov til at røre de forskellige fisk.

 

Vorupør Minigolf

Vesterhavsgade 54
7700 Thisted
www.voruporminigolf.dk

Ved Vorupør Minigolf er der mulighed for familiehygge med et slag minigolf i indhegnet område.

 

 

Vorupør Kirke

Bredkærvej 1
7700 Thisted
www.vorupoerkirke.dk/joomla

Af kulturelle seværdigheder kan man i byen opleve Vorupør kirke som er opført i 1902. Kirken er restaureret udvendigt fra 2004 og frem, da den har været hårdt ramt af vind og vejr så tæt på kysten. Indvendigt er inventaret genskabt med de originale elementer som er blevet frisket op med en gang maling. Kirken står rigtig flot og er bestemt et kig værd.

 

 

Vorupør Museum

Vesterhavsgade 21
7700 Thisted
www.thistedmuseum.dk

På Vorupør museum er der mulighed for at få et dybere indblik i Vorupør’s historie. Herunder kan man også se de gamle maskiner mv. som har været med til at skabe kuttere som er brugt til fiskeri fra åben strand.

 

Læs meget mere om aktiviteter og seværdigheder på:

http://www.visitthy.dk/danmark/thy-turistbureau